Go to Top
zorgopvang assept

Zorgaanbod

Sociale vaardigheidstraining

Deze vorm van begeleiding is gericht op het omgaan met leeftijdsgenoten en assertiviteit. Kinderen leren wat zij moeten doen als zij worden gepest of ruzie krijgen. Ze leren via deze training voor zichzelf op te komen en zelfverzekerder te worden.

Individuele gesprekstherapie

Dit bestaat uit individuele begeleiding gericht op gedachten, gevoelens en problemen waar de kinderen tegenaan lopen. Wij helpen de kinderen meer duidelijkheid te geven in situaties die onzekerheid oproepen.

Groepstherapie

Kinderen en jongeren met dezelfde problematiek kunnen (onder begeleiding van een deskundige) aan elkaar vertellen waar ze tegenaan lopen en welke oplossingen ze daarvoor hebben.

Dagopvang (ook half dagdeel)

Assept kan kinderen een plek bieden waar zij orde en rust kunnen creëren. Er is veel begrip voor de problematiek, waardoor het voor de kinderen gemakkelijk is te vertellen waar ze moeite mee hebben. Wij kunnen hierdoor passende begeleiding bieden. Doordat Assept zich binnen Manege Zunaruiters bevindt, is er veel contact met kinderen zonder een ontwikkelingsstoornis.

De tijden van de dagopvang zijn in overleg, neem gerust contact met ons op.

Dagbesteding

Wij bieden kleinschalige dagbesteding voor (jong) volwassenen die op zoek zijn naar een zinvolle besteding van hun dag. Zij kunnen meehelpen op onze manege en zo hun mogelijkheden ontdekken. Het activiteiten aanbod varieert van de paarden verzorgen en stallen uitmesten tot het bouwen van dierenverblijven en werken met computers. Alles gebeurt in overleg en in het tempo van de cliënt. Met erg slecht weer zijn er ook binnenactiviteiten mogelijk.

Dit alles vindt plaats in onze rustige en veilige omgeving. Dagbesteding is in overleg dagelijks mogelijk. Voor meer informatie neem gerust contact op.